Hovedlandsrennet 2023 i Meråker

Postet av Eva Helgesen den 1. Mar 2023

Klart for fellesstart på Meråker arena under søndagens stafett.


Hovedlandsrennet - årets happening for 15- og 16-åringene!

I helga deltok medkilaløperne Anna Jakobsen Steiro (15), Daniel Helgesen (15), Emil Hellefossmo (16) og Steinar Osdal (16) på Hovedlandsrennet i Meråker. Med god innsats har de konkurrert med landets 15- og 16-åringer i fire øvelser.

Torsdagen gikk med til trening og løypegjennomgang på Grova skiarena. Fredag sto to øvelser på programmet. For første gang var langrennscross en egen øvelse. I den 890 meter lange løypa med elementer av skilek handlet det om å bruke sine skiferdigheter og fartsegenskaper. En morsom konkurranseopplevelse for både utøvere og publikum. En time etter crossen startet hver løper sin sprintprolog på samme skøyteski. Fredagens to renn hadde 1430 enkeltstarter i løpet av snaue 6 timer! Normaldistansen i klassisk lørdag gikk i fin, men krevende løypetrase. På søndagens stafett gikk man på kretslag i gutte- og jenteklasse. Her ble det litt samløping (og kniving) mellom to klubbkamerater på førsteetappe for hvert sitt Tromslag. 

Det er spennende å delta på skirenn med tresifret antall deltakere i klassen når man er vant til sone- og kretsrenn. Sosialt er det også når Tromsgjengen reiser samlet slik tradisjonen er.  42 ungdommer med et godt støtteapparat bodde på Storlien på svensk side. Det innebar en del farting fram og tilbake til arena (30 min en vei) disse fire dagene og også noen turer på svensk snophandling! Fra Hovedlandsrennet tar de med seg mange opplevelser og gode erfaringer nordover.