Avsluttet sesongen på Kirunaspelen

Postet av Eva Helgesen den 10. Mar 2024

En flott gjeng Medkilaløpere som stilte villig opp for lagbilde. 

Kirunaspelen 2024 ble nok en gang en flott avslutning på skisesongen for Medkila skilag. Med ca 45 deltakere og et reisefølge på 80 personer, gjorde skilaget seg godt bemerket, både i og utenfor løypene. Medkila hadde hele 14 av 60 løpere i alderen 0-8 år!! Det var skikkelig gøy at så mange unge deltok i år. 

Rennprogrammet for helgen var sprintstafett på fredag ettermiddag, individuelt distanserenn på lørdag og sprint på søndag. Alle distanser ble utført i klassisk stil og våre løpere viste at de hadde både ferdighetene til stede, skiglede, konkurranseinstinkt og ikke minst samhold. I tillegg til alt dette ble det også flere pallplasser til Medkila. Fantastisk innsats alle sammen!!!

Som dere ser av bildene hadde vi et strålende vær hele helgen. Det var sol, men samtidig så kaldt at sporene holdt seg faste. Det kalde været skulle tilsi enkle smøreforhold, men også smørerne fikk utfordre seg da solen skapte endrede forhold underveis. 

Premieutdelingen foregikk også dette året i Kirunas stadshus Kristallen, der flere hundre var tilstede. Dette er et stort arrangement da Kirunaspelen også er distriktsmesterskap for de svenske løperne. 

Nytt av året var at vertene arrangerte felles tacobuffet, der vi hadde forhåndsbestilt billetter. Her skulle flere hundre bespises, men det gikk over all forventning, og tilsynelatende så det ut til at alle ble godt fornøyde. Takk til IFK Kiruna og Jukkasjärvi IF for et flott arrangement. Vi ses nok igjen!