torsdag 13. januar 2011

Statoil satser på ski - støtter Medkila Skilag

Statoil har gjennom mange år vært en viktig samarbeidspartner for Medkila Skilag. Det er inngått en ny avtale, nå over tre år, med Statoil lokalt. (Les mer om avtalen...)..... Ski-VM i Holmenkollen går av staben i februar og Statoil er generalsponsor. Også lokalt ønsker selskapet å skape økt ski-interesse hos barn og unge og har nå fornyet avtalen med Medkila Skilag.
 
- Denne avtalen betyr mye for skilaget og vil bidra til å gi barn og unge et godt skitilbud i Harstadregionen, sier Beate Ingebrigtsen, leder for Medkila Skilag. Avtalen har en varighet på tre år med mulighet for forlengelse. - Statoils bidrag er meget godt for oss, og gjør vår drift langt mer forutsigbar også med henblikk på treningssamlinger og deltakelse i nasjonale renn, sier Ingebrigtsen.

- Vi ønsker gjennom vårt engasjement å skape økt ski-interesse hos barn og ungdom, og styrke rekrutteringen til skipsorten lokalt, sier Anne-Mette Fjærli, kommunikasjonsleder ved Statoil i Harstad.

Statoil har i mange år støttet morgendagens helter innen såvel utdanning som kultur og idrett. For et drøyt år siden inngikk selskapet et fem-årig samarbeid med Norges Skiforbund om talentutvikling på tvers av alle seks grener i forbundet. Statoil er også generalsponsor for Ski-VM i Holmenkollen i februar.

Medkila Skilag tilrettelegger treninger og deltagelse på skirenn for alle medlemmer slik at de kan utvikle seg innenfor idretten. Dette gjelder både på lokalt nivå eller for de utøverne som er under utdanning og satser på skisport. Skilaget har vel 90 aktive barn og ungdommer som har organisert treninger hver uke.

- Avtalen gir våre ansatte muligheten til å delta på treningene, og når vi skal lade opp til VM lokalt med egen skidag for de ansatte bidrar Medkila Skilag, sier Fjærli. - Dette er verdifulle bidrag for begge parter.

Statoil har har støttet Medkila Skilag i en årrekke og har gjennom den nye avtalen utvidet samarbeidet. - Vi har tidligere hatt avtaler med forskjellige aktører men har nå valgt å konsentrere vår skisatsing på Medkila Skilag, sier Fjærli.