torsdag 25. februar 2010

Erlend Hoff - Litt oppdatering siden NM

Erlend Hoff har sendt en statusrapport til Medkila Skilag med "tingenes tilstand" etter NM. Erlend kommer bl.a inn på viktigheten av å kombinere trening med hvile. Formen har vært variabel i de senere konkurranser (NM, Skandinavisk cup, Tour de ski Norway) men Erlend skriver at han nå satser på å komme i god, gammel form til 50 km i NM i slutten av mars.

Hei.
Det er en god stund siden jeg har skrevet noe til Medkila SL, hvordan det har gådd i skisporet.

De fleste har nok sikkert fått med seg at jeg ble desverre litt syk rett før NM. Jeg var bare små syk i 2dager, men slet med tett bryst i en og en halv uke etter på. Så det ble ingen NM. Kunne ha gådd NM, men hadde nok ikke fått nok luft inn. Valgte heller å stå over. Kan få slik tetthet pga astmaen, har anstrengelses og kulde astma.

Jeg dro på skandinavisk cup i Latvia den første uka i februar. Der gikk jeg en fristil sprint og 15km fristil. Ble bare nummer 20 på 15km, vet ikke helt hva som skjedde. Var med i starten av løpet, men plutslig bare tapte jeg mye. Det kunne ha vært at skia pakka seg litt, men trur også tettheta i brystet ikke hadde sluppet helt.

Det har desverre vist seg i etter tid at jeg har pådradd meg på nytt overbelastning i låra. Det første jeg gjorde når jeg kom hjem fra Latvia var å få fysioen som jeg bruker i Tr.heim til å gå grundig tilverks å sjekke låra. Det var ikke noe behaglig å kjenne at musklaturen var så stiv og hard når han klemte dypt og hardt på musklaturen. Var veldig VONDT. Klar beskjed om at jeg hadde overbelastnings symtomer.

Jeg gikk på en smell i låramuskla i slutten av august, trudd jeg hadde klart å komme meg fra den. Men den har nå kommet tilbake. Hadde en liten periode i november også med litt overbelasting, men roet ned da å fikk en ok måned med brukbare resultater i desember. Grunnen til at jeg gikk på en smell i August er ganske så enkel. Alt for mye trening, hard trening(intv), full jobb og alt for lite hvile. Det å trene intv med Eldar rønningen, Petter Eliassen og norske landslaget igjennom hele august med full jobb ble for mye. ALT FOR LITE HVILE.

I forrige uke gikk jeg Tour de ski Norway. Her stilt de beste fra Norge, sverige og Finland som ikke er med i OL i disse dager. Det var vel sånn ca 160 påmeldte i herre senior. Ganske så mange det.
Første dag; 5km klassisk gikk ikke så veldig fort. Litt for kort distanse for meg. Ble nr.47. Dag 2; var en skøyte sprint, heller ikke min distanse da. Ble noe å 70. Dag 3; 30km klassisk. Gikk egentlig overraskende bra. Startet litt langt bak i feltet siden jeg ikke lå så veldig godt ann etter de 2 første dagene. Lå lenge å kjempet om en topp 10plass, men desverre slet jeg litt med dårlig glid. Nyslipte ski på -14 og nysnø er ikke det beste. Men har slipt opp hele skiparken tanke på neste sesong. Før siste bakken inn mot mål lå jeg som nr.15, men måtte desverre sleppe forbi 8stk på den siste flata, nedover bakken og oppløpet. De hadde større fart der. Det viktigste idag var at kroppen funket bedre enn på lenge. Dag 4: Ble en kald fornøyelse. Starten måtte utsettes fordi det var for kaldt. Det skulle gåes 2x5km F først for å så gå opp deler av alpin bakken ved Spåtind Hotell. Jeg bestemte meg for å ikke stille til start fordi det var så kaldt og at jeg ikke ville utsette låra mine for nye knall harde
påkjenninger.

Hadde senest i går (22.02) ny behandling på låra, de var både harde og sår. Var ingen behaglig behandling. Så det var nok rett av meg å ikke stille til start på den siste dagen av Tour de ski Norway.

Nå håper jeg skal klare å rekke tilbake til god gammel form til NM 5mila i slutten av mars.

Mvh.
Erlend Hoff

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar